Co to sakra je ta Bujabéza

Vlastně nejsem moc velkej fanoušek blogů, i když jsem jich samozřejmě už dřív několik šmírovala. Když ale došlo na lámání bagety před odjezdem do Marseille, chtě nechtě jsem vyhodnotila blog jako nejlepší komunikační platformu (tohle slovo tady muselo někde zaznít).

Bujabéza – pěkný libozvučný slovo z Marseille, výživná polívka, kterou se kdysi krmila chudina. A tak by to mělo bejt i tady, prostě taková výživná lidová směska pro všecky. Kromě osobních zážitků a cestovatelských tipů v okolí Marseille a Provence tady najdete i trochu jinej pohled na tohle, pro mě mimořádně sociologicky zajímavý, přístavní město. Představím vám lidi, co se různýma cestama snažej o lepší Marseille a doufám, že v jejich příbězích třeba najdete inspiraci pro vaše lepší… cokoliv.

Název Bujabéza pochází z provensálštiny či co, ze slov balhir (vařit) a abaissar (snížit horko, pomalu vařit). Tak ať vás to tady dostane do varu, ale jen velmi zlehka a pomalu, a hlavně nikdy nezapomeňte na ropušnice a korály z mořského ježka!

PS: Tento blog nemá nic společného se stejnojmennou kapelou z Olomouce!
PS: Všechny fotky a texty jsou moje, nebo jak se to píše:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s